Cand vrei sa instalezi un sistem de supraveghere in exterior, este firesc sa investesti in cel mai bun produs care iti va oferi siguranta de care ai nevoie.

De asemenea, daca trebuie sa faceti supraveghere video in aer liber, aveti nevoie de echipamente de inalta calitate care sa faca fata tuturor conditiilor meteorologice si sa ofere imagini clare, indiferent de momentul in care inregistrati.

Camerele sunt componente cheie ale sistemelor de supraveghere video, deoarece calitatea imaginilor furnizate este afectata de performanta acestora.

Multi dintre voi va intrebati care este diferenta dintre numeroasele camere de supraveghere exterioare de pe piata. La prima vedere, pretul este ceea ce le diferentiaza. Dar exista multe aspecte care trebuie explicate pentru a va facilita alegerea sistemului de monitorizare potrivit.

In primul rand, exista mai multe tehnologii, si anume tehnologie de inalta definitie, inclusiv camere AHD, Turbo HD sau CVI, camere analogice, camere IP si camere de supraveghere wireless. Toate aceste variante sunt disponibile in carcase interioare si exterioare, specificatiile tehnice ramanand in general similare. De exemplu, doriti sa va monitorizati casa si imprejurimile cu ajutorul camerelor de supraveghere externe. Multi utilizatori prefera securitatea, motiv pentru care isi indreapta atentia catre acele camere cu fir. Cu toate acestea, pentru a minimiza inconvenientul urmaririi cablurilor, se recomanda sa alegeti o camera de supraveghere IP pentru exterior cu capacitate POE. Functionalitatea POE vine de la Power over Ethernet, o camera de supraveghere care transmite semnale de putere si video pe acelasi cablu (de obicei un cablu Cat5 sau Cat6). In ceea ce priveste carcasa, au fost identificate mai multe posibilitati: camera bullet, camera dome sau camera PTZ.

Atunci cand alegeti o camera de supraveghere exterioara, luati in considerare urmatoarele caracteristici: rezolutie, vizibilitate pe timp de noapte, acces la distanta, detectarea miscarii, lentile, temperatura de functionare si/sau capabilitati audio.

Camerele IP de exterior trebuie sa aiba o rezolutie optima pentru a capta imagini clare. Alegeti o camera de exterior cu cel putin 2MP, sau chiar 4MP, 6MP sau 8MP. In acest fel, nu numai ca obtii detalii importante pentru a identifica strainii in fata casei, dar vei asigura si un sentiment sporit de siguranta.

Camera de supraveghere exterioara cu vizibilitate buna, aproximativ 20-30M noaptea, cu un numar mare de LED-uri IR sau LED-uri de ultima generatie, si un filtru de taiere IR pentru a mentine claritatea imaginii chiar si in conditii de lumina scazuta. Mai recent, au fost introduse camere cu tehnologie full-color, care permit vizibilitatea culorilor pe timp de noapte datorita unor senzori specifici si LED-urilor dedicate.

Accesul de la distanta este o necesitate pentru fiecare proprietar. Cand nu esti acasa, poti oricand sa vezi ce se intampla in timp ce esti plecat. De exemplu, pur si simplu intrati in camera din fata usii din fata si asigurati-va ca primiti coletul pe care il asteptati. De asemenea, daca cineva suna la usa, verificati camera pentru cunostinte fara a merge acolo.

Nu in ultimul rand, o camera de supraveghere exterioara este utila atata timp cat ofera un unghi de vedere suficient de mare pentru a elimina cat mai mult unghiurile moarte. In aceste cazuri, cea mai utila camera este o camera PTZ, dar depinde foarte mult si de locul in care plasati camera si zona pe care intentionati sa o monitorizati. Zonele mici de monitorizat vor necesita cel mai larg unghi de vizualizare posibil, in timp ce zonele mai mari vor necesita lentile mai mari cu unghiuri de deschidere mai mici pentru a focaliza cat mai profund posibil.

Sistemele de supraveghere formate din camere de supraveghere wireless pentru exterior ofera o gama larga de avantaje atunci cand sunt instalate atat acasa, cat si la locul de munca. Daca sunteti in cautarea unei solutii eficiente, rapide si fara probleme pentru a va asigura casa, alegerea unei camere de supraveghere wireless poate fi cea mai buna investitie. Sistemele de supraveghere wireless au multe avantaje.

Principalul avantaj este ca nu exista cabluri. Pe langa alimentarea camerei, conexiunea la internet este complet wireless. Isi dovedeste eficienta prin faptul ca instalarea dispozitivului este versatila, flexibila, si permite pozitionarea camerei in colturile necesare monitorizarii fara a fi nevoie sa traga cabluri de la router prin toata casa sau prin exteriorul acesteia.

Cea mai recenta tehnologie dezvoltata de marii producatori ai industriei ofera camere foto complet wireless mai noi, cu baterii care pot functiona o perioada inainte de reincarcare. Durata de viata a bateriei depinde de capacitatea acesteia, precum si de numarul de accesari ale camerei sau de declansarea alarmelor.

Un alt avantaj al camerelor wireless este ca sunt greu de dezactivat. Infractorii incearca sa taie orice cabluri din jurul proprietatii pentru a se asigura ca dezactiveaza orice posibile sisteme de monitorizare si alarma. Insa datorita tehnologiei wireless, prin casa nu exista cabluri, astfel ca camerele vor putea functiona permanent si vor putea surprinde orice miscare din ele.

Se stie ca camerele de supraveghere IP wireless folosesc protocoale de internet pentru a primi informatii si pentru a stoca imagini sub forma de inregistrari video. Odata ce ati achizitionat un sistem de supraveghere video wireless, va veti putea verifica detinerea pe orice dispozitiv mobil cu o conexiune stabila la internet. Astfel, indiferent unde te afli, poti vedea totul in jurul casei tale in cel mai eficient mod posibil, fara a fi acolo. Unul dintre principalele avantaje ale camerelor wireless este flexibilitatea punerii in functiune. Daca intentionati sa o mutati in alta casa, sistemul nu va va deranja.

Detectarea miscarii este o functie esentiala a camerelor de supraveghere wireless. Odata ce senzorul de miscare este declansat, veti primi o alerta prin intermediul acestuia. Pe de alta parte, obtineti si spatiu de stocare pe un card sau HDD, deoarece camera va inregistra doar atunci cand va detecta miscare. Tot ce trebuie sa faceti este sa plasati camere in puncte cheie ale proprietatii, astfel incat sa nu existe puncte oarbe in care hotii se strecoara si raman nedetectati.