Exista mai multe lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare inainte de a cumpara un aparat de aer conditionat.

In primul rand, sistemul dumneavoastra de climatizare ar trebui sa fie instalat in mod profesionist. Desi este posibil sa nu fie necesar sa apelati la un profesionist pentru a va instala aparatul de aer conditionat, este foarte recomandat.

In plus, ar trebui sa luati in considerare garantia unitatii. Serviciul post-vanzare este o parte esentiala a oricarei unitati de aer conditionat. Daca nu aveti nicio idee despre ce inseamna acest lucru, nu o cumparati.

Eficienta energetica a aparatului de aer conditionat este un alt factor care trebuie luat in considerare. Biroul pentru Eficienta Energetica (BEE) a standardizat ratingul de eficienta energetica, sau EER, pentru aparatele de aer conditionat.

Cu cat este mai mare, cu atat este mai bine. Cu cat este mai mare, cu atat mai putina energie va folosi aparatul dvs. de aer conditionat, iar acest lucru va va permite sa economisiti bani la facturile de electricitate.

De asemenea, ar trebui sa verificati nivelul de zgomot al unitatii. Asigura-te ca iei una care nu deranjeaza somnul vecinilor tai.

In afara de zgomot, un alt factor important de luat in considerare atunci cand cumparati un aparat de aer conditionat este dimensiunea. Unitatile de camera mai mici au un BTU de 5.000 de unitati.

Camerele mai mari necesita unitati de 8.000 sau mai mult BTU. O unitate suplimentara de 5.000 BTU este buna pentru camerele mici cu o suprafata cuprinsa intre cinci si opt de metri patrati.

O unitate suplimentara de 8.000 BTU va fi suficienta pentru incaperile mai mari. De asemenea, puteti alege intre doua modele diferite, in functie de dimensiunea camerei dvs.

Un alt factor care trebuie luat in considerare este ratingul de eficienta energetica. Ratingurile de eficienta sunt direct legate de costul energiei electrice si de nivelul de confort. Puteti gasi aceste informatii pe eticheta galbena Energy Guide(r).

O clasificare SEER mai mare inseamna ca aparatul dvs. de aer conditionat va fi mai eficient si va va permite sa economisiti bani pe facturile de electricitate. Si retineti ca valorile minime ale ratingului SEER sunt in crestere in ultimul deceniu. A

sadar, cel mai bine este sa alegeti un rating SEER mai mare pentru noul dvs. aparat de aer conditionat.

Un aparat de aer conditionat de inalta calitate are urmatoarele componente: un ventilator. Ventilatorul este o componenta esentiala a aparatului dumneavoastra de aer conditionat.

Acesta sufla aerul prin conducte pentru a face sa circule aerul rece in toata camera dvs. Ventilatoarele de suflanta mai mari inseamna un flux de aer mai puternic si un risc mai mic de sufocare. De asemenea, acestea directioneaza fluxul de aer in directii diferite, ajutandu-va sa va pastrati racoarea si confortul.

Tipul de sistem de aer conditionat pe care il cumparati va depinde, de asemenea, de dimensiunea casei dumneavoastra. O unitate de fereastra este cea mai accesibila optiune, dar este si mai comoda de instalat.

Minisplit-urile cu conducte costa mai mult decat unitatile de fereastra, dar va pot economisi bani pe facturile de utilitati, oferind in acelasi timp un plus de confort. Sistemele centrale de aer conditionat sunt o optiune excelenta daca doriti sa va raciti intreaga locuinta.

Casele nou-construite au o izolatie excelenta. Cu toate acestea, casele mai vechi pot avea curenti de aer.

In timp ce cumparati un aparat de aer conditionat, tineti cont de caracteristicile care sunt cele mai importante pentru dumneavoastra. Unele modele au incorporate functii precum compatibilitatea Wi-Fi, astfel incat le puteti controla cu ajutorul unui smartphone sau al unei tablete.

Exista, de asemenea, unele modele cu tehnologie „senzor de prezenta”, care directioneaza automat fluxul de aer departe de utilizator. Aceste caracteristici previn acumularea de germeni si poluanti in aer. De asemenea, ar trebui sa cautati caracteristici precum o telecomanda pentru reglarea usoara a temperaturii.